Konfirmáció

Mi a konfirmáció?

 

Szó szerinti jelentése: megerősítés. Annak az alkalma, amikor a gyermekek, fiatalok, felnőttek hitvallást tesznek a bennük megszületett döntésről, hogy Jézus Krisztust személyes Megváltójuknak tekintik és egész életükben Őt szeretnék követni és szolgálni.

 

 

A gyermekek konfirmációja

 

Gyermekeik keresztelésekor a szülők fogadalmat tesznek, hogy „úgy neveljük és neveltetjük, hogy felnőve, a konfirmáció alkalmával ő maga tegyen vallást a Szentháromság Istenbe vetett hitéről a gyülekezet előtt.” Ennek az ígéretnek a beteljesedése az, amikor 13-14 éves korban a megkeresztelt gyermekek a megfelelő felkészítést követően ünnepélyes konfirmációi fogadalmat tesznek a gyülekezet és a család közösségében. A konfirmációra való felkészítést a lelkipásztor végzi. A konfirmáció felkészítő októberben kezdődik és áprilisig tart.

 

 

Felnőttek konfirmációja

 

Szeretettel várjuk azon felnőttek jelentkezését

  • akik részt vettek már az Alpha kurzuson,
  • akik legalább egy éve járnak a gyülekezetbe,
  • és akikben megszületett az a személyes döntés, hogy a keresztség megerősítése (konfirmáció) vagy a keresztségben való részesedés által hitvallást akarnak tenni arról, hogy Jézus Krisztust személyes Megváltójuknak tekintik és egész életükben Őt szeretnék követni és szolgálni.

 

 

Érdeklődni és jelentkezni a Lelkészi Hivatalban lehet.